Startside   |   Veiledning   |   Emner  |   Nettstedskart   |   Linker 

Veiledning

Dette nettstedet gir deg innføring i Byggeskikk, Byggestil, Byggeteknikk og Arkitektur som var vanlig i Nord-Rogaland, med spesiell vekt på tidsperioden 1850-1950.

Slik går du frem:

For å finne veien gjennom et emne i en logisk rekkefølge, kan du rett og slett velge Neste side (Høyrepilen) øverst til høyre på hver side. Den bringer deg til neste avsnitt / kapittel innenfor det enkelte emnet.

Da starter du med å velge et Emne (via meny øverst eller til høyre) - og så bruke pilene for å navigere deg videre gjennom stoffet.

Venstrepil bringer deg tilbake til forrige side i forhold til en "logisk" gjennomgang av stoffet. D.v.s. at den ikke er lik Back-knappen i nettleseren din som bringer deg til forrige side du besøkte. På denne måten kan du lett finne sammenhenger i stoffet. Du kan bla deg frem og tilbake.

Pil Opp går til første side i emnet / delemnet du nå holder på med, eller til et overliggende nivå.

Menyene
Via menyene øverst på siden og i høyre marg velger du deg frem til de emnene eller detaljene du ønsker å studere. Et menyvalg kan gi deg direkte tilgang til en informasjonsside eller til en ny meny som tar deg videre til akkurat det du er ute etter.

Menyvalgene i høyre marg tilpasses det emnet / delemnet du til enhver tid befinner deg i. Den viser bl.a. alle sidene innenfor aktuellt emne / delemne.

Et av menyvalgene i høyre marg er markert med >>. Det er den siden du ser på akkurat nå.


Forklaring på noen av menyvalgene

1.  Emner
Nettstedet omhandler og forklarer emnene Byggeskikk, Byggestil, Byggeteknikk / Konstruksjonsmåter og Arkitektur i vårt region Nord-Rogaland.

2. Ordliste
Her får du forklaring på faguttrykk og andre vanskelige ord i tekstene. Meld gjerne inn behov og / eller forklaringer for andre ord ( Klikk her:
Ordlisteforslag )

3. Nettstedskart
Dette nettstedet består av mange sider og det kunne vært lett å miste kontrollen. Hvis du leter etter en bestemt side, er menyvalget "Nettstedskart" en samlet, systematisk oversikt med link til over alle sidene. Her er det enkelt å finne direkte frem uten å lete eller "tråkle" seg på let gjennom alle de forskjellige emnene.

4. Linker til andre nettsteder
Her har vi funnet frem en del andre nettsteder med relevant, utfyllende informasjon. Meld gjerne inn tips om andre linker ( Klikk her:
Linkforslag )

5. Oppgaver
Her ligger utprintbare oppgaver på bokmål og nynorsk.

 

Emner
Byggeskikk
Byggestil
Byggeteknikk
Arkitektur

Diverse
Innledning
>>Veiledning / Hjelp
Ordliste
Nettstedskart
Linker til andre
Oppgaver
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til toppen